Víkend venovaný folku

25.07.2013 Liptovský Mikuláš

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Tradičný folk v netradičnej úprave, trampský či slovenský folk. To sú tri podoby tohto hudobného štýlu, ktorý sa bude ozývať počas víkendových večerov v centre Liptovského Mikuláša. Folkové dni sa začínajú už v piatok 26. júla.

Na Námestie osloboditeľov sa v piatok o 19:00 hod. ako prvá postaví kapela Louiziana, ktorá už viac ako 22 rokov pôsobí na slovenskej country scéne. Tradičné folkové melódie predvedú v trochu netradičnej úprave.
V sobotu 27. júla sa rovnako o 19:00 hod. o spestrenie večernej atmosféry v centre mesta postará skupina Tymián, ktorá svoje tramp-folkové piesne príde zahrať až z Popradu. Nedeľa bude patriť hudobnej koláži slovenského folklóru so žánrami world music a etno nástrojmi z rôznych kútov sveta. Nekonečnou studnicou tohto žánru je kapela Spod Budína.

Bude sa aj športovať

Nastávajúca sobota sa bude niesť aj v znamení športu. Mesto Liptovský Mikuláš pripravilo pre návštevníkov 27. júla hneď dve športové podujatia. Ako prvé odštartujú o 9:00 hod. na trávniku ŠK Kriváň Liptovská Ondrašová zápasy mestských futbalových klubov. Začínajúca tradícia tohto futbalového turnaja postaví proti sebe šesť mestských klubov. „Naše kluby hrávajú na rôznej úrovni, takto si môžu konečne zmerať sily aj medzi sebou,“ povedala Dana, Guráňová, vedúca útvaru mládeže, športu a kultúry v Liptovskom Mikuláši.

Už po štvrtýkrát sa v areáli hotela Lodenica zídu aj zdravotne postihnutí obyvatelia mesta a okolia. Pre športovcov sú od 10:00 počas Športového dňa zdravotne postihnutých pripravené najrôznejšie disciplíny, ktoré nielen preveria ich šikovnosť, ale sa pri nich aj zabavia. „Šport je výbornou liečebnou metódou a pri súťažiach sa zdravotne postihnutí účastníci dostávajú do kontaktu s ľuďmi s rovnakým alebo podobných osudom,“ povedal Alexander Slafkovský, primátor mesta a stále aktívny športovec.
 
Ing. Peter Lehotský
komunikačný manažér
 

Vyberte región